Publicaties

Herman van Rens promoveerde in maart 2013 op een proefschrift, getiteld ‘Vervolgd in Limburg. Joden en Sinti in Nederlands-Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog’ (Maaslandse Monografieën 76, Hilversum 2013). Dit boek is te verkrijgen via de boekhandel. Voor een samenvatting van de inhoud, lees hier. Het boek bevat ook een lijst van alle Limburgse slachtoffers.

In 2009 rondde Van Rens zijn masteropleiding ‘Holocaust- en Genocidestudies’af met een artikel over de massamoorden die plaatvonden in 1936, tijdens de eerste maanden van de Spaanse Burgeroorlog. Het stuk, dat de titel draagt: ‘Pogrom of Genocidaal Proces? Massamoord tijdens de zes eerste maanden van de Spaanse Burgeroorlog, 17 juli tot december 1936’, vindt u hier.

Momenteel werken Annelies en Herman van Rens aan een publicatie over een weinig bekende groep slachtoffers van de Holocaust: de ruim 8000 joodse mannen en jongens, die uit de treinen naar Auschwitz werden gehaald in Cosel in Opper-Silezië, en die omkwamen in joodse werkkampen in die streek. Voor enige historische achtergrondinformatie, klik hier.