Praktische informatie over de reis naar Auschwitz en omgeving

Praktische informatie over de reis naar Auschwitz en omgeving

U hebt laten weten dat u belangstelling hebt voor de zesdaagse reis naar Auschwitz, Cosel en Krakau die wij dit najaar voor de zevende keer organiseren.  Het is een reis die meer wetenschappelijk, meer uitgebreid en juister is dan de gebruikelijke Auschwitzreizen. De reis heeft bovendien het karakter van een herdenkingsreis, waarin we speciaal stil zullen staan bij het ‘Limburgse’ transport naar Auschwitz en Cosel op 28 augustus 1942. Wij hebben aan Reisbureau Het Zuiden/Jacobs uit Valkenburg gevraagd de reis voor te bereiden.

De reis gaat plaatsvinden van 7 tot 13 september 2019. Wijzelf krijgen voor de begeleiding geen vergoeding. De prijs bedraagt € 825, met een toeslag van € 110 voor een eenpersoonskamer. De inschrijving voor deze reis is geopend. Hieronder vindt u een inschrijvingsformulier, waarmee u zich kunt aanmelden. De inschrijfdatum sluit op 1 april a.s. Tot die datum hebben mensen die zich al eerder bij ons hebben gemeld, voorrang. Wij adviseren u om uw deelname definitief te maken, anders moeten wij u misschien teleurstellen want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

In de reissom is inbegrepen:

  • Vlucht Eindhoven-Katowice met Wizz Air op zaterdag 7 september 2019 om 13.55 u, aankomst om 15.40 u.
  • Vlucht Katowice – Eindhoven met Wizz Air op vrijdag 13 september 2019 om 07.10 u, aankomst om 09.05 u.
  • Ruimbagage p.p. 20 kg en een kleine handbagage (55x40x23)
  • Bustransfers luchthaven Katowice-hotel v.v.
  • 6 nachten in Hotel Campanile Katowice
  • 6 x ontbijt, 6 x avondeten en alle lunches (behalve in Krakau) onderweg (dus VOL-pension)
  • Dagelijks in het hotel een college door Herman of Annelies van Rens ter voorbereiding op de volgende dag
  • Programmasamenstelling en begeleiding door Herman & Annelies van Rens.
  • Informatie- en kennismakingsavond enkele weken voor vertrek. Daar krijgt u bericht van.

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1: vliegreis naar Katowice vanaf Eindhoven. Vertrek vanaf Eindhoven om 13.55 uur. Na aankomst kennismaking en een of twee lezingen ter voorbereiding op de eerste excursiedag.

Dag 2: busreis door de omgeving van Auschwitz waarbij getoond wordt dat het vernietigingskamp Auschwitz een onderdeel was van een veel groter project. Wij verwijzen hiervoor ook naar het bijgevoegde uitvoerige programma. In de avond lezing ter voorbereiding op dag 3.

Dag 3: door H. van Rens begeleide rondleiding door het ‘Stamlager’ Auschwitz I. In de avond lezing ter voorbereiding op dag 4.

Dag 4: bezoek aan Krakau. In de ochtend rondleiding gericht op wat gebeurde met de 3 miljoen Poolse Joden; in de namiddag vrij om de mooie stad Krakau te bezichtigen. In de avond lezing ter voorbereiding van dag 5.

Dag 5: bustocht en bezoek aan Cosel en omgeving waar de meeste Limburgse Joodse mannen en jongens werden vermoord. Wij verwijzen opnieuw naar het meegezonden uitvoerige programma. In de avond lezing ter voorbereiding op de laatste excursiedag.

Dag 6: bezoek aan het Vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Voettocht van 1 ½ km over dezelfde weg die de slachtoffers moesten lopen naar de gaskamer.

Dag 7: terugvlucht naar Eindhoven.