Lijst van lezingen

Lezingen en andere activiteiten in de nabije toekomst.  

 

 

Op 18 en 19 maart organiseert de reisorganisatie Cliotravel samen met het Holocaust Informatie Centrum Limburg een tweedaagse busreis langs de nazikampen in Nederland: Westerbork, Ommen (Kamp Erica), Amersfoort en Vught. Ook wordt een bezoek gebracht aan het herinneringscentrum  ‘Het Apeldornsche Bosch’, vanwaar in januari 1943 alle psychiatrische patiënten zijn gedeporteerd naar Auschwitz. Informatie en aanmelden: via www.cliotravel.nl .

 

0-0-0

 

Op woensdag 15 maart is in Brunssum de première van de filmdocumentaire ‘Hoop’. Deze film is gemaakt in opdracht van de Jack Aldewereld-Stichting en de gemeente Brinssum. Er is aan meegewerkt door het Holocaust Informatie Centrum Limburg.  Plaats De Brikke Oave, Lindenplein 7 Brunssum. Aanvang 19.30 uur.

 

0-0-0

 

16-22 september Wetenschappelijke Herdenkingsreis naar Auschwitz en Cosel en omgeving, in samenwerking met Reisorganisatie Cliotravel. Informatie elders op deze website.

 

0-0-0

 

Zaterdag 18 november geeft Herman van Rens  in Echt een lezing over het onderwerp ‘Joden en Christenen’ in het kader van de jaarvergadering van de Stichting dr. Edith Stein. Plaats en tijdstip worden later bekend gemaakt