Wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz, Cosel en omgeving

De reis van april 2022 hebben wij helaas – opnieuw – moeten annuleren wegens de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom in Polen. In plaats daarvan hebben wij een reis gepland van 17 tot 23 september 2022. In principe is de reis met 31 personen vol. Mocht u interesse hebben, laat het ons dan wel weten. Wellicht komen plaatsen vrij in september, en anders krijgt u bericht bij een volgende gelegenheid.

 

Veel mensen bezoeken Auschwitz. Dat maakt diepe indruk. Toch is onze ervaring dat daar meestal de verkeerde plekken worden bezocht en dat in de lokale rondleidingen niet altijd de belangrijkste informatie wordt opgenomen. Bovendien worden veel belangrijke plekken in de directe en iets wijdere omgeving niet bezocht.

Daarom organiseren wij jaarlijks een zevendaagse reis naar Auschwitz, Cosel en omgeving en Krakau, waarin wij de Holocaust in ruimer perspectief proberen te zien. Het is een combinatie van herdenken en wetenschappelijke kennisoverdracht.

De volgende reis vindt plaats van 17 tot 23 september 2022, mits wij die dan in verband met corona veilig kunnen organiseren.   Het programma en de organisatie vindt u op deze website. Voor praktische informatie, klik hier. Voor een uitvoerige beschrijving van het programma, klik hier.

Er kunnen maximaal 30 personen mee. Mocht u serieus overwegen om mee te gaan, informeer dan of er nog plaats is op de reis: alvrens@gmail.com. U kunt u altijd vrijblijvend aanmelden voor informatie over een volgende reis.

 


Herman en Annelies van Rens over de Auschwitz reizen, deel 1 en deel 2, uitgezonden op L1.