Wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz, Cosel en omgeving

De reis van 5 tot 11 september 2020 hebben wij helaas moeten annuleren, omdat het niet wegens de corona-epidemie mogelijk bleek deze veilig te laten doorgaan. Mensen die zich hebben gemeld krijgen van ons bericht zodra het weer mogelijk is de reis te ondernemen.

 

Veel mensen bezoeken Auschwitz. Dat maakt diepe indruk. Toch is onze ervaring dat daar meestal de verkeerde plekken worden bezocht en dat in de lokale rondleidingen niet altijd de belangrijkste informatie wordt opgenomen. Bovendien worden veel belangrijke plekken in de directe en iets wijdere omgeving niet bezocht.

Daarom organiseren wij jaarlijks een zevendaagse reis naar Auschwitz, Cosel en omgeving en Krakau, waarin wij de Holocaust in ruimer perspectief proberen te zien. Het is een combinatie van herdenken en wetenschappelijke kennisoverdracht.

De volgende reis vindt plaats van 5 tot 11 september 2020. Het programma en de organisatie vindt u op deze website. Voor praktische informatie, klik hier. Voor een uitvoerige beschrijving van het programma, klik hier.

Er kunnen maximaal 30 personen mee. Mocht u serieus overwegen om mee te gaan, informeer dan of er nog plaats is op de reis: alvrens@gmail.com.

 


Herman en Annelies van Rens over de Auschwitz reizen, deel 1 en deel 2, uitgezonden op L1.