Lijst van lezingen

Lezingen in de nabije toekomst.  

 

Op woensdag  20 april lezing Herman van Rens voor het Vrouwengilde Heerlen. Onderwerp: Hulp aan Joodse onderduikers in de regio Heerlen. Aanvang: 14.00 uur.
Locatie in Heerlen wordt nader bekend gemaakt.
Toegang na overleg alvrens@gmail.com
0-0-0-0-0-
Op zondag 24 april presenteren Annelies en Herman van Rens hun boek ‘Tussenstation Cosel’ in de Dossinkazerne te Mechelen (B).
Tijd: 14.00-16.00 uur.
Toegang vrij.
nadere informatie: info@kazernedossin.eu .
0-0-0-0
Op zondag 1 mei om 14.00 uur wordt de documentaire ‘Die Wannsee konferenz’ vertoond in Het Filmhuis in Sittard. De film wordt ingeleid met een korte lezing over de betekenis van de Wannsee-conferentie door Herman van Rens.
Toegang vrij.
Informatie: Richard.Dols@dedomijnen.nl .
0-0-0-0

Op dinsdag 3 mei 2022 lezing door Herman van Rens over de vervolging van Joden in Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog, speciaal in Kerkrade. Plaats: Bibliotheek HuB, Martin Buberplein 15, Kerkrade,. Aanvang 19.00 uur. Toegang gratis.

0-0-0-0-0
Op dinsdag 10 mei lezing Herman van Rens over hulp aan Joodse onderduikers in Noord-Limburg. Voor Probusgroep Venlo. Aanvang: 17.00 uur. Plaats: Galerie De Hoeve Venlo
Toegang: na overleg.
0-0-0-0
Op maandag 23 mei vindt in Tilburg een symposium plaats, bedoeld als contactdag tussen wetenschappelijk onderzoekers van de Holocaust. Het doel is het leggen van een verbinding tussen micro- en macro-historisch onderzoek, om daardoor een beter beeld te krijgen van de Holocaust buiten Amsterdam. Annelies en Herman van Rens zullen daar, met meerdere onderzoekers,  hun lopende onderzoek presenteren.
Tijd: 23 mei van 10.00 tot 17.15 uur.
Plaats Montesquieu Building Tilburg.
Belangstellenden kunnen aan de contactdag deelnemen, desgewenst via zoom.
Informatie en aanmelding: A.J.A.Bijsterveld@tilburguniversity.edu
0-0-0-0-0-
Van 3 tot 10 september wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz, Cosel, Joods Krakau en omgeving.
Nadere informatie elders op deze website en via alvrens@gmail.com