Wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz, Cosel en omgeving

De volgende wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz en Cosel en omgeving is van 7 tot en met 14 september 2024.  Deze reis organiseren wij samen met historisch reisgezelschap Cliotravel. De reis vindt plaats per touringcar. Mocht u interesse hebben, laat het ons dan weten : alvrens@gmail.com, of bel Cliotravel , teefoon 06-19675394.  U krijgt dan nader bericht.

 

Veel mensen bezoeken Auschwitz. Dat maakt diepe indruk. Toch is onze ervaring dat daar meestal de verkeerde plekken worden bezocht en dat in de lokale rondleidingen niet altijd de belangrijkste informatie wordt opgenomen. Bovendien worden veel belangrijke plekken in de directe en iets wijdere omgeving niet bezocht.

Daarom organiseren wij jaarlijks een zevendaagse reis naar Auschwitz, Cosel en omgeving en Joods Krakau, waarin wij de Holocaust in ruimer perspectief proberen te zien. Het is een combinatie van herdenken en wetenschappelijke kennisoverdracht.

De volgende reis vindt plaats van 7 tot 14 september 2024.   Het programma en de organisatie vindt u op deze website. Voor praktische informatie, klik hier. Voor een uitvoerige beschrijving van het programma, klik hier.

Er kunnen maximaal 30 personen mee. Mocht u serieus overwegen om mee te gaan, informeer dan of er nog plaats is op de reis: alvrens@gmail.com  of via telefoon 033-858 2789 (Cliotravel). U kunt u altijd vrijblijvend aanmelden voor informatie over een volgende reis.

 


Herman en Annelies van Rens over de Auschwitz reizen, deel 1 en deel 2, uitgezonden op L1.